fb
celicne konstrukcije idejni projekti projekti rekonstrukcija

STAMBENI OBJEKTI

Projekti stambenih objekata nastaju u interakciji zahteva investitora i grupe zakona, standarda i propisa iz ove oblasti. Idejne projekte radimo sve do onog trenutka kad naručilac posla izjavi da je u potpunosti zadovoljan ponuđenim rešenjem. Prostorije u stanu kao i zajedničke prostorije u višespratnoj stambenoj zgradi dimenzionišu se isključivo prema standardima. Te međusobno povezane prostorije čine funkcionalnu celinu - stan, odnosno okvir života porodice za koju je projektovan. Pored funkcionalnosti trudimo se da formiramo građevinske celine sa termički ispravnim elementima, zidovima, pločama i spoljnom stolarijom. Važno nam je, takođe, da se te prostorije na jednostavan način održavaju.

 

POSLOVNI OBJEKTI

Poslovni objekti predstavljaju ambijent za smeštaj tehnoloških procesa.Zbog toga su nam, kad su projekti poslovnih objekata u pitanju, važna racionalna rešenja koja podrazumevaju efikasnu konstrukciju i prihvatljivu brzinu izgradnje. Pored funkcionalne estetike i racionalnosti u svakom pogledu, zaključno sa potrošnjom energije, kako u proizvodnom procesu, tako i u kondicioniranju prostora. Možemo, ako je to zahtev naručioca posla, kao što smo to puno puta do sad i uradili, izprojektovati reprezentativne objekte koji doprinose njegovoj prepoznatljivosti, odnosno prepoznatljivom imidžu njihovog proizvoda.

 

SAKRALNI OBJEKTI

Projektovanje ove vrste objekata predstavlja, možda, vrhunski napor u bavljenju projektovanjem, i to pre svega zbog složenih zahteva koje postavlja pred projektanta. Skulpturalnost ove vrste objekata, kod kojih su funkcije nošenja i zatvaranja prostora, kao i enterijer i eksterijer, potpuno pomešane, podrazumeva projektantovo više nego solidno poznavanje istorije civilizacije, istorije crkve, istorije arhitekture i istorije umetnosti. Prihvaćene principe dimenzionisanja pa i ukrašavanja, spolja i unutra, svakako poštujemo ali, osim ako to nije izričito od projekta zahtevano, koristimo blagodeti savremenog graditeljstva, baš kao što bi to radile naše prethodne kolege, da su ih imale na raspolaganju. Smatramo da ne treba zamagljivati činjenicu da je taj objekat građen u sadašnjem vremenu insistiranjem na srednjevekovnim metodima gradnje ali uz strogo poštovanje kanona proisteklih iz procesa koji se dešavaju unutar i u neposrednoj okolini sakralnih objekata.

 

ENTERIJERI

Ovaj segment delatnosti biroa predstavlja solidan procenat ukupnog, projektantskog angažmana. U ovoj oblasti je nagomilano veliko iskustvo a rezultati projektovanja stambenih i poslovnih enterijera, u mnogome doprinose našoj prepoznatljivosti. Pored toga što možemo izraditi projektnu dokumentaciju (do bilo kog nivoa, počevši od idejnih do izvođačkih projekata) raspolažemo sa mnogo informacija o potencijalnim izvođačima svih radova u okviru uređenja enterijera kao i o mestima nabavke pojedinih materijala ili delova opreme enterijera.