fb

O birou

Od 1978. Godine uz obavljanje različitih poslova a od 1994. kroz novoformirani Biro za projektovanje “ARHITEKTURA”, Kruševac, naš rad je neprestano prisutan na području grada Kruševca kao i u njegovoj neposrednoj okolini, zatim:

 • o birouČitavom rasinskom okrugu, od Pojata-Drenovca do Trstenika i od Ribarske banje do Krčina
 • U Aleksandrovcu, Brusu, Ćićevcu, Varvarinu
 • Izvan područja okruga: Raška, Čajetina, Vrnjačka banja
 • Na području Republike Srbije: Beograd, Kragujevac, Niš, Vranje, Aleksinac, Crni vrh na Staroj planini
 • U Crnoj gori: Rafailovići, Budva
 • Na teritoriji bivše Jugoslavije: Hvar
 • i sve do Kijeva u Ukrajini

Sedmoro ljudi, prevashodno arhitekti, prošlo je za ovih 18 godina kroz ovaj biro.Danas ga čini dvoje zapošljenih: Janko Kramarić dia i Zlatibor Kramarić dia.
Delatnost biroa je prevashodno izrada tehničke dokumentacije za izgradnju objekata visokogradnje kao i projekata za uređenje enterijera i to za obe kategorije, stambene i poslovne objekte.
Takođe se bavimo i srodnim aktivnostima kao što su:

 • izrada elaborata Legalizacije objekata izgrađenih bez građevinske dozvole,
 • tehnički prijemi izgrađenih objekata,
 • izrada eleborata tehničke kontrole urađene tehničke dokumentacije,
 • nadzorom nad izvođenjem radova.

Saradnike za izradu drugih delova tehničke dokumentacije našli smo među stručnjacima koji iza sebe imaju pozitivne rezultate u oblastima kojima se bave, koji poseduju ovlašćenja za svoj rad i prijavljene radnje.
Takođe se trudimo da, kad su u pitanju izvođači radova, saradnju imamo sa stručnim i dovoljno iskusnim pojedincima ili organizacijama koje iza sebe imaju verifikovane pozitivne rezultate u radu.
Isto se odnosi i na građevinske materijale i opremu koju kroz svoje projekte planiramo za ugradnju.

Biro je smešten u strogom centru Kruševca, u tržnom centru “AS” koji se nalazi u pešačkoj zoni grada, ulici Majke Jugovića, na 50 metara od spomenika kosovskim junacima.
Adresa biroa je:
Biro za projektovanje “ARHITEKTURA”
37 000 Kruševac
Ul. Majke Jugovića, tržni centar “AS”
Telefon u birou (+381) 37 439 021
Mobilni telefon biroa (+381) 63 64 11 10

Elektronske adrese su:

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Zahvaljujući činjenici da biro čine zapošljeni koji pripadaju različitim generacijama možemo na postavljene zadatke da odgovorimo i na moderan način i tako što ćemo prilikom projektovanja poštovati graditeljsku tradiciju. Želja nam je da, kad za to imamo priliku, oblikujemo objekte i prostore koji se uklapaju u ambijent kulturnog i istirijskog nasleđa kojim naš kraj obiluje.

Pored toga što se u svom radu trudimo da objekti koje projektujemo budu uklopljeni u svoje okruženje, insistiramo na njegovoj funkcionalnosti, termičkoj ispravnosti i lakom održavanju.
Objekti izgrađeni prema našim projektima u svom okruženju postaju svojevrsni reperi koji postavljaju standard gađenja u njoj.
Kad su u pitanju poslovni objekti trudimo se da oni na posetioca ostave jak, pozitivan utisak i da kod njega stvore želju za ponovnom posetom.
Kod projektovanja stambenih objekata pokušavamo da pronađemo rešenja koja će stanarima omogućiti konforan boravak u njima kao i pravilno obavljanje funkcija stanovanja. Građevinski materijali planirani za ugradnju, u koliko se nama dozvoli da o tome odlučujemo, moraju biti adekvatni mestu primene.

Biro Arhitektura je zamišljen tako da funkcioniše kao svojevrsno jezgro oko kog se okupljaju stručnjaci različitih profila iz oblasti građevinarstva. Primena takvog principa nam omogućava da formiramo adekvatne timove za izradu različitih vrsta projekata, uključujući tu i vrlo složene projekate.

Posao koji prihvatimo se mora odraditi kvalitetno i u okviru dogovorenih rokova koje se trudimo da strogo poštujemo.

Sposobni smo da odradimo i onaj deo posla koji podrazumeva proces saradnje sa organima lokalnih vlasti u cilju pribavljanja potrebnih uslova i odobrenja za projektovanje, odnosno izgradnju objekta. Možemo izraditi analize koje prethode izradi projekata za objekte za koje zakon to nalaže, urbanističke projekte, idejne i glavne projekte kao i investiciono-tehničku dokumentaciju sa prilozima čitljivim laicima kao što su izrada makete, 3D modela budućeg objekta na računaru kao i čitavu animaciju izgleda budućeg objekta i njegovo uklapanje u realno okruženje.